Владзьо з «Вар'ятів» розповів про проект без Сергія Притули

23.11.2020 08:43   Джерело: Доба
Опубліковано : Оксана Горобець

Він жартує з дитинства, а на великих сценах виступає вже 25 років. Це уродженець Тернопільщини, жарти якого знає вся Україна. Сьогодні ми поспілкуємось із Володимиром Ковцуном – «Владзьо» з «Вар’яти-шоу».

Владзьо живе в с.Гнилички, Тернопільської області, саме тому у земляка ми вирішили розпитати закулісні історії із «Вар’яти-шоу»: про становище «Вар‘ятів», новий колектив, плани на майбутнє і чи існуватиме колектив без Сергія Притули, який пішов у політику. Отож, до вашої уваги 7 питань, які актуальні зараз.

— Владзьо, поділіться з нашими читачами над чим зараз працюють «Вар‘яти», є якісь новинки в планах?

— Насправді ми працюємо круглий рік. Основна робота нашого колективу – це написання 2-годинного концерту. І такі ми пишемо кожен місяць. Всі займаються своєю роботою – дуети пишуть мініатюри. Я - монолог. Жогло - пісні. Але якщо розібратися – то ми все пишемо разом. Ми універсальні, бо те, що створили - показуємо на сцені, а це відповідально. Ми і автори, і актори.

— А чи є заплановані проекти?

— Є в нас 2 проекти, які за контрактом я не маю права розголошувати, але скажу, що це стосується гумору. Також ми адаптовуємо серіали – смішно перекладаємо з російської на українську. Пишемо реклами і багато іншого…

— «Вар’яти» жартують на різні теми, а які теми жартів особисто вам найбільше подобаються, чи близькі?

—Мені особисто – побутова тема найбільше до душі. Чоловіки і жінки, батьки – діти, тесть, теща, відпочинок… Це просто невичерпні теми для жартів. Теми сім’ї ніколи не закінчаться. Саме тому ми беремо більшість ситуацій з життя, а воно тільки підкидає нам ще більше цікавих історій. Політичних тем ми майже не використовуємо, тому, що вже не смішно з того, що відбувається.

— От зараз, у час карантину, ви змушені все ж бути у столиці, чи можете працювати, будучи на Тернопільщині?

— Насправді, хто де живе, там і більше часу проводить. Але під час карантину ми всі пороз’їжджалися по селах і містах, до батьків. Ми чекаємо на покращення ситуації, а водночас працюємо. По правді, ми от тільки коли вирушаємо в тур, то з’їжджаємося докупи, а так всі по домах.

— Відомо, що Сергій Притула пішов у політику і зараз у «Варятах» його немає. Скажіть нам чесно, а як учасники «Вар’ятів» зреагували на таку звістку, коли вперше почули?

—Всі відреагували спокійно. Це було виважене рішення Сергія і новий виток його життя. Він пішов, і ми дальше йдемо. Це закономірність життя.

— А як на вашу думку змінився колектив після того як Сергій Притула пішов у політику? Чи взагалі після відходу очільника планують «Вар‘яти» розвиватись надалі?

— В колективі нічого суттєво не змінилося – просто нема Сергія, а так - все, як було. До нас ще прийшли два україномовних стендапери – Свят Марченко з Черкас і Макс Кравець зі Львова. Вони відразу влилися в наш колектив, бо ми давно з ними дружимо. А щодо планів розвиватись, чи зупинятись, то звичайно ми плануємо свою роботу далі. А як без того? Тільки вперед! Все, що стається – це новий виток розвитку колективу. Ми сформований і злагоджений колектив, і все в нас буде добре (тільки би все закінчилось з пандемією). Ми розширимось. «Обсадимося» новими проектами і будемо працювати. Нас люди хочуть бачити, а це означає, що ми потрібні і не маємо права на зупинку.

— Куди зараз запрошують «Вар‘ятів» і чи плануєте їздити містами як раніше і як ви бачите «Вар‘яти-шоу» в майбутньому?

—Зараз відкриваємо для себе нові міста України. За кордон також нас кличуть, але все гальмується карантином. Як тільки все стане на свої місця – ми зразу «в бій». Дуже вже скучили за нашим глядачем.

Спілкувалася Христина Сотула


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі