«Знаходяться у найвищій зоні ризику щодо інфікування на COVID-19»: здоров’я медиків Тернопільщини страхуватимуть

Опубліковано:
20 Листопада, 2020

На Тернопільщині страхуватимуть медичних працівників, які лікують пацієнтів хворих на коронавірус. Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш.

«Медпрацівники мають справу з вірусом щодня. І часто у боротьбі з хворобою їм доводиться ризикувати власним здоров’ям. Тому прийнято рішення про страхування працівників охорони здоров’я, які заразилися під час виконання професійних обов’язків», – каже Володимир Труш.

Наразі в області в області до боротьби з COVID-19 залучено 5051 медпрацівник. 18 медиків уже отримали страхові виплати розміром від 9 до 16 тис. грн, залежно від випадку.

Додамо, що Україна розраховує отримати вакцину проти коронавірусу, надану в рамках COWAX, у другому кварталі 2021 року. Першим хто отримає щеплення від COVID-19 стануть люди з групи ризику – медики. Підписати угоду з COWAX в Україні планують до кінця року. Відтак у рамках програми Україна отримає вакцину від коронавірусу кількома партіями. Перший транш засобу складатиметься з 1,2 млн доз.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #коронавірус, #медики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: