Тернопільщина: у Зборівській лікарні до 36 ліжок під'єднали кисень

20.11.2020 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Зборівська центральна районна лікарня одна із перших почали приймати пацієнтів з коронавірусом. Для лікування хворих було розгорнуто 36 ліжок до яких під’єднали кисневі точки. По це повідомляє Тернопільська обласна  державна адміністрація.

Наразі у медзакладі перебувають 12 осіб з коронавірусною інфекцією, з них 1 медик, 3– на кисневому концентраторі, 3 на кисневій масці. 13 осіб з підозрою на коронавірусною інфекцією, них 1 особа на апараті ШВЛ (в тому числі в режимі CPAP), 2 – на кисневому концентраторі, 3 на кисневій масці.

«Для пацієнтів з COVID-19 у лікарні перепрофілювали терапевтичне відділення, де знаходилися ліжка неврології та терапії. Стан усіх пацієнтів середньої важкості, який потребує кисневої підтримки. Завдяки державній субвенції за отримані кошти із державної субвенції ми встановили 4 атмосферний високо потоковий концентратор, 20 літровий. Він може забезпечити роботу одночасно двох наркозно-дихальних апаратів. Також провели систему киснезабезпечення і ще одну кисневу рамку поставили на балони», - каже головний лікар Богдан Зембра.

Також разі збільшення кількості хворих на коронавірус, у медзакладі можна буде розгорнути ще 19 ліжок.

До слова,  з державної субвенції медзаклад отримав 200 тисяч гривень, що дало змогу підключити кисневі точки до 36 ліжко місць».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі