COVID-19: в одній із лікарень на Тернопільщині встановили спеціалізовану ємкість для збереження і газифікації рідкого кисню

Опубліковано:
19 Листопада, 2020

Біля інфекційного корпусу Чортківської центральної комунальної районної лікарні встановили спеціалізовану ємкість для збереження і газифікації рідкого кисню. Наразі тривають роботи із під’єднання системи до кисневих точок. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

«У медзакладі в добу використовують більше як 80 балонів кисню, що надзвичайно багато. Робоча бригада лише цілий день займається розвантаженням і завантажуванням балонів. Тому така спеціалізована ємкість централізованої подачі кисню є надзвичайно важливою. Вона дасть можливість рідше перезаправляти балони киснем та зменшити використання людського ресурсу, – зазначає Володимир Труш. – Надзвичайно приємно, що місцеві органі самоврядування та керівництво медзакладу змогли встановити таку спеціалізовану ємкість централізованої подачі кисню».

Модульно кріогенна ємкість для збереження і газифікації рідкого кисню значно полегшує доставку такого необхідного кисню до хворих. Місткість бочки 8 тисяч кубів кисню, або майже 8 його тонн. Резервним джерелом постачання кисню служать кисневі балони. У резерві їх знаходиться 60. За словами головного лікаря, наскільки вистачить цих запасів інфекційному відділенню залежить від кількості хворих на коронавірус.

«В інфекційному відділенні до 34 ліжок зроблена розводка та підведений кисень. Наразі усі вони зайняті хворими на COVID-19. Також для розміщення хворих на коронавірус було перепрофільовано неврологічне, ендокринологічне, гінекологічне відділення та інтенсивної терапії. Однак з кожним днем хворих все більше і кисень стає дуже необхідним», – каже головний лікар КНП «Чортківська центральна комунальна лікарня» Чортківської районної ради Роман Чортківський.

Як наголосив голова ОДА, першочерговим завданням є забезпечення хворих на COVID-19 киснем. Тому наразі тривають перемовини, щоб встановити ще одну кисневу станцію та взяти додаткові балони в обмінний фонд. Також у  приміщенні,  яке  знаходиться  поблизу інфекційного відділення,  у  разі  необхідності,  ліжкомісця для хворих на COVID-19

До слова, станом на 19 листопада в Тернопільській області лабораторно підтвердили 24552 випадки, з них 330 летальних випадків (1 випадок житель сусідньої області). Одужало 19414 осіб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інфекційне відділення, #Кисень, #коронавіру, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: