Михайло Головко: Мета «Свободи» – щоб Тернопільська обласна рада стала важелем впливу, який збалансовує необґрунтовані дії центральної влади

Опубліковано:
18 Листопада, 2020

Область має стати суб’єктом політики на всеукраїнському рівні, а інтереси жителів Тернопільщини необхідно відстоювати, а не приносити в жертву.

На цьому наголосив народний депутат України VII -VIII скликань, свободівець Михайло Головко.

– Не так давно йшла мова про районування України на окремі території, згідно з якими Тернопільщина може увійти до так-званого Подільського краю з центром у Вінниці. З’явилася інформація, що ці плани ще живі. Однак «Свобода» не дозволить ліквідувати Тернопільську область. Ми повинні відстоювати інтереси жителів Тернопільщини й впроваджувати якісні зміни в соціально-економічній сфері, – пояснив Михайло Головко. – Важлива умова процвітання об’єднаних територіальних громад – гармонія між областю та обласним центром. Вже втретє очільником Тернополя став свободівець Сергій Надал. Це – переконливе свідчення ефективності його роботи. Перенесення позитивного досвіду міста на обласний рівень дасть змогу зробити успішним кожну навіть найменшу громаду, а, відповідно, й весь регіон.

Місцеве самоврядування завдяки реформі децентралізації стало вагомим важелем впливу, який збалансовує необґрунтовані дії центральної влади, переконаний Михайло Головко.

– Ми повинні зберегти та продовжити реформу децентралізації, яка передбачає передачу більше повноважень на місця. Поряд з тим, що ОТГ отримали багато повноважень і фінансування, цього потребує і обласна рада. За умови ліквідації облдержадміністрацій обласна рада отримає більше важелів впливу. У такому форматі кожна область, кожна територіальна одиниця зможе показати свою ефективну чи неефективну роботу. Окрім цього, громаді стане набагато легше контролювати обласних та місцевих депутатів, які живуть та працюють поруч з людьми, яких вони обрали на відміну від призначених президентом чиновників. Децентралізація – шлях, яким пройшли усі успішні країни. Саме вона дасть змогу покращити ефективність роботи ОТГ, а не федералізація, яку нав’язує «русскій мір», – зазначив Михайло Головко.  

Результати місцевих виборів є свідченням того, що люди довіряють націоналістам й не проміняють їх на жодні сумнівні «брендові» політсили, вважає Михайло Головко.

– Треба ліквідувати злочину систему облдержадміністрацій. Лише тоді обласна рада матиме вплив на усі сфери життєдіяльності області й зможе формувати стратегію розвитку, створювати індустріальні парки, співпрацювати з ОТГ, залучати інвесторів, визначати пріоритетні напрямки розвитку економіки, соціальної сфери. Немає місця взаємопоборюванням ОДА та обласної ради. Має бути реальна робота, бо через політичні протистояння потерпають жителі області. Команда «Свободи» на прикладі трьох успішних мерів показує, що може займатися не тільки політикою, а господаркою. Днями про свою перемогу на виборах мера у Кам’янці-Подільському заявив свободівець Михайло Посітко. З величезним відривом він випередив свого головного конкурента, місцевого олігарха, якого підтримував весь бізнес. Це приклад того, що представники «Свободи» здобувають авторитет реальними справами та твердою патріотичною позицією. Свободівський досвід ми хочемо поширити у масштабах всієї області. Наша партія не з’явилася вчора чи спеціально під вибори. Ми упродовж років послідовно займалися боротьбою за українські національні інтереси і продовжуємо це робити, – резюмував Михайло Головко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обласна рада, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: