Під Радою протестують підприємці: вже трапились перші сутички

Опубліковано:
17 Листопада, 2020

Під стінами парламенту вранці 17 листопада підприємці зібралися на масштабний протест. Вони виступають проти введення касових апаратів.

Так, представники руху SaveФОП не давали народним депутатам зайти до Ради. Відтак, правоохоронцям довелося зробити коридор для нардепів, аби вони змогли потрапити до парламенту. Про це повідомляє “РБК-Україна”.

Під час спроб нацгвардійців і поліції відтіснити підприємців виникли сутички.

Зауважимо, що подібна акція вже відбувалася під стінами парламенту 16 листопада. Тоді мітингувальники ще вимагали скасування карантину вихідного дня.

Наразі ж, як і попереднього дня, підприємці хочуть, аби Рада розглянула законопроєкт №3853-1, де йдеться про скасування застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Зауважимо, що мітингувальники також перекрили рух вулицею Михайла Грушевського.

Що кажуть у поліції

Правоохоронці наголошують, що взяли під посилену охорону середмістя Києва.

Задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування у посиленому режимі, – йдеться в офіційному повідомленні.

Силовики також просять організаторів та учасників заходів не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у виконанні службових обов’язків.

Також у поліції повідомили, що під час акції під стінами парламенту затримали одну людину. Це – 50-річний чоловік із Тернопільщини. За словами правоохоронців, він вчинив злісну непокору та намагався зав’язати бійку з поліцейськими. Наразі його доправили до територіального управління поліції для з’ясування усіх обставин інциденту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #київ, #підприємець, #протест
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: