Пережила сталінські репресії: ще одна тернополянка відсвяткувала своє 90-річчя

Опубліковано:
16 Листопада, 2020

Репресована та реабілітована Раїса Невмержицька, яка уже 70 років проживає у Тернополі, відсвяткувала свій ювілей – 90-річчя. З днем народження ювілярку привітав міський голова Сергій Надал.

«Для мене особисто надзвичайно важливо пам’ятати та цінувати людей, які пережили репресії тоталітарного режиму та власним здоров’ям і життям виборювали Незалежність України. Від імен усіх тернополян бажаю Вам у цей святковий день міцного здоров’я та сімейного благополуччя. Нехай Бог оберігає Вас», – зазначив Сергій Надал.

Сама ж ювілярка народилася у сім’ї священника. Її батько був висланий у північні табори, а мати з дітьми була відправлена до Умані, де проживали 7 років. Після переїзду у Волочиськ Раїса Сергіївна познайомилася з майбутнім чоловіком, військовим. Він змушений був залишити службу, як чоловік «ворога народу». Ювілярка з чоловіком переїхала у Тернопіль, закінчила вечірню школу, працювала лаборантом в медичному інституті, потім помічником кухаря в столові залізничників, також працювала різноробочою. Статус «ворога народу» не давав змоги обрати легку роботу.

Раїса Невмержицька уже 70 років проживає у Тернополі. У неї є дві доньки, та уже троє онуків.

null

Фото з сайту Тернопільської міської ради

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #90 річчя, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Раїса Невмержицька, #тернопіль, #тернопільські новини, #тернополянка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: