Вакцина від COVID-19 вже є: коли до неї отримають доступ тернополяни?

Опубліковано:
16 Листопада, 2020
Вчені вийшли на новий рівень і таки розробили вакцину від коронавірусу. Та коли її зможуть вводити українцям і мешканцям Тернопільщини зокрема? Чи буде вона доступною широкому загалу і наскільки їй можна довіряти?

Як розповідає журналістка Христина Стебельська, ризик захворіти при введені нової вакцини від СOVID-19 знижується на 90 %.

«Вона зупиняє смерть та послаблює хворобу.  43 538 відважних добровольців різних країн погодилися випробувати її на собі. 94 із них були тяжко covid-хворі. Всі живі-здорові! Розробили її німецькі й американські фармацевти компаній BioNTech і Pfizer. Безпеку перевірили потужні світові центри. Наступного тижня розпочинають її реєстрацію. Вона називається: BNT162b2», — пише у соцмережі Христина Стебельська.

Попередньо відомо, що вакцина буде доступною вже у грудні. Так, Єврокомісія закупить 300 млн вакцини, США планує 600 млн доз, Великобританія вже замовила 30 млн доз.

«Коли її чекати в Україні? У першому кварталі 2021. Так, нам треба дожити до весни!  Щоб в українців з’явився колективний імунітет, який зупинить корону, вакцинуватися мають акурат 60% жителів. Не менше. І це розтягнеться на кілька місяців. Тому до нормального життя Україна повернеться десь через 1,5 роки.

До речі, вакцину треба зберігати при температурі мінус 80. Де? Думаємо-думаємо… Маски, дистанція і втіха, що вже на підході вакцина Оксфордського університету.

Світ досліджує 170 вакцин. Сподівання зростають. Далі буде!», — йдеться у дописі.

Що ж, будемо надіятися, що смертельний вірус таки вдасться зупинити і мешканці Тернопільщини вже зовсім скоро зможуть вакцинуватися від недуги, яка забирає здоров’я та життя мільйонів людей по всьому світу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: