У мешканців Тернопільщини можуть виникнути проблеми під час скуповування землі

15.11.2020 17:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Відтепер жителі Тернопільської області мають знати, що у перспективі їм не варто розраховувати на можливість сконцентрувати у свої руках якомога більше придбаних земельних ділянок.

Принаймні, Кабінет Міністрів удосконалив законодавство щодо контролю за концентрацією земель сільськогосподарського призначення у власності.

Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду цього тижня, інформує Куркуль.

– Держгеокадастр зможе подавати до суду позов про конфіскацію земельної ділянки с/г призначення у разі порушення особою вимог щодо граничної площі таких земель, що можуть перебувати у власності однієї особи, а також у випадках, коли відповідно до закону власник земельної ділянки зобов’язаний відчужити її протягом певного строку, але земельна ділянка не була відчужена, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що реалізація постанови дозволить здійснювати контроль граничної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що перебувають у власності. Також це дозволить здійснювати запобіжні заходи для попередження зловживань із земельними ділянками с/г призначення та можливості встановлення монопольного становища.

Нагадаємо, 31 березня 2020 р. Верховна Рада України прийняла Закон  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», реалізація якого дозволить громадянам України набувати у власність ділянки с/г призначення площею не більше 100 га, набере чинності 1 липня 2021 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі