Шоумен з Тернополя Сергій Притула потрапив в антисемітський скандал

Опубліковано:
14 Листопада, 2020

Відомий шоумен з Тернополя, екс-кандидат у Мери Києва Сергій Притула потрапив в антисемітський скандал під час ефіру його програми на Радіо НВ. Про це пише інтернет-видання «Реально».

«В ефір зателефонував котрийсь Роман із Краматорська, який назвав святкування єврейського Нового року в Умані – “шабашем”, а цадика Нахмана назвав “нациком хацманом”. Притула не тільки не повідомив слухачам про неприпустимість використання радіо як рупора юдофобських висловлювань, а й, навпаки, вступив зі слухачем у доброзичливу бесіду і з приємною усмішкою повідомив, що “повністю поділяє його емоційне обурення” і “страшенно радий чути його в ефірі з таким хорошим настроєм», – йдеться у повідомленні телеграм-каналу Об’єднаної єврейської громади України..

У громаді мають намір звернутися в поліцію Краматорська із заявою про відкриття кримінальної справи за ст. 161 КК України (розпалювання міжнаціональної ворожнечі). Також поведінку ведучого засудила Комісія з журналістської етики.

«Комісія вбачає у вищезгаданому випадку порушення п. 15 Кодексу етики українського журналіста … Комісія враховує значний досвід Сергія Притули у веденні прямих ефірів і не може розцінювати його дії як несвідомі або такі, які викликані розгубленістю через нову ситуацію. З огляду на суспільний резонанс, який викликав зазначений випадок, рівень охоплення аудиторії Радіо, глибокий рівень образ і можливі наслідки інциденту у вигляді подальшого розпалювання міжетнічної ворожнечі, Комісія оголошує ведучому прямого ефіру Сергієві Притулі та Радіо НВ публічне несхвалення», – сказано в рішенні КЖЕ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сергій притула, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: