За власні кошти: на Тернопільщині бібліотекарі відновлюють родинну оселю Бойчуків

14.11.2020 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У Романівцях Теребовлянського району бібліотекарі відновлюють родинну хату братів Бойчуків. Оселю українських художників, яка побудована на початку ХХ століття, ремонтують понад рік власними силами та коштами. Про це повідомляє Суспільне.

Як зазначає директорка «Теребовлянської княжої книгозбірні» Наталія Михно, проєкт відновлення будівлі відомих художників не виграв на конкурсі. Однак люди не здались. Вони власними зусиллями вирішили створити в цій оселі бібліоартмузей. 

В одній із кімнат планують облаштувати дитячу бібліотеку. Друга буде резиденцією для митців: зроблять піч із лежанкою, глиняні лавки та долівку. Кімнату для митців робитимуть в автентичному стилі

«Ми хочемо, аби сюди приїхав якийсь художник, відпочив, набрався сил, міг щось намалювати чи набратися енергії цієї хати, цього музею», – розповіла бібліотекарка "Теребовлянської княжої книгозбірні" Тетяна Качанівська.

У  хаті уже оновили електромережу, власними силами люди полатали дах та прибрали територію. Також встановили пам’ятний хрест. Адже у часи радянського режиму у будинку була буцегарня, де тримали тих, хто виступав проти тодішньої влади.

Люди надіються, що влада підтримає їхній проєкт та поможе у відновленні будинку братів Бойчуків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі