Карантин вихідного дня: чи будуть відкриті храми на Тернопільщині?

Опубліковано:
14 Листопада, 2020

Уряд скасував адаптивний карантин та запровадив карантин вихідного дня. Відтепер карантинні обмеження будуть суворими для всіх регіонів України. В тому числі обмеження стосуватимуться в релігійних організацій. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи.

Згідно з новою редакцією п. 10 постанови Кабміну на території України на період дії карантину забороняється: проведення масових (культурних, у т. ч. концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів) за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра). Храми та інші релігійні споруди можуть бути відчинені, якщо у релігійних заходах бере участь не більше 20 осіб.

На релігійні організації не буде поширюватися додаткові обмеження так званого «карантину вихідного дня», запровадженого Урядом для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів торговельного і побутового обслуговування населення (крім продуктових магазинів, фінансових установ, адресної доставки продуктів), закладів культури і проведення культурних масових заходів. Така діяльність повністю заборонена кожної суботи та неділі.

Напередодні засідання Уряду, Міністерство культури та інформаційної політики та Державна служба з етнополітики та свободи совісті разом із лідерами найбільших християнських Церков 10 листопада виступили зі спільною позицією щодо збереження громадського здоров’я, забезпечення права на свободу совісті та суспільно важливої діяльності релігійних організацій в умовах загострення пандемії COVID-19. Зокрема, Уряд врахував рекомендацію щодо збереження доступу до церковних споруд, інших приміщень релігійних організацій протягом усього тижня, зокрема й у вихідні дні.

При цьому МОЗ не врахував у тексті прийнятої постанови пропозицію щодо врахування особливості організації заходів у приміщеннях з рядами стаціонарних сидінь, де богослужіння та інші релігійні заходи пропонувалося проводити із заповненістю не більше 50 %. Однак така норма запроваджується для кінотеатрів і театрів. Отже, навіть великі релігійні споруди, які здатні вміщати сотні чи тисячі людей, згідно з новими вимогами Уряду можуть відвідувати одночасно не більше 20 осіб.

Запроваджені Урядом обмеження наберуть чинності з дня офіційного опублікування постанови Кабміну, прийнятої 11 листопада 2020 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #каранти, #Карантин вихідного дня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #релігійні організації, #тернопіль, #тернопільські новини, #церкви
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: