Конкурс на кращий журналістський матеріал на тему «Чи можливе життя без інтернатів?»

13.11.2020 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Проєкт «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області» (далі – Проєкт) запрошує представників ЗМІ Тернополя та Тернопільської області до участі в конкурсі на кращий журналістський матеріал про реформування інтернатних закладів Тернопільщини на тему «Чи можливе життя без інтернатів?».

Мета конкурсу: показати суспільству досягнення та результати реформи, її втілення на прикладі Тернопільської області, підвищення рівня обізнаності населення щодо сімейних форм виховання та патронату.

 Тематика конкурсних робіт

Журналістські матеріали мають стосуватися позитивних прикладів щодо:

  • реформування пілотних інтернатних закладів Тернопільської області
  • цікавих, життєвих сімейних історій, зокрема повернення дітей у родину з інтернатних закладів
  • історій розвитку сімейних форм виховання та патронату над дитиною, усиновлення
  • розвитку соціальних послуг, які сприяють уникненню потрапляння дітей в інтернати, підтримки соціальними працівниками сімей
  • діяльності команди проєкту «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області», працівників соціальної сфери та освітян області, які підтримують впровадження реформ тощо.

Матеріали, подані на конкурс, повинні відповідати таким критеріям: актуальність, об’єктивність підходу, переконливість аргументації, аналіз інформації, глибина опрацювання і висвітлення теми, оригінальність подачі матеріалу. Кожен критерій оцінюється у 5 балів.

Учасники конкурсу

Журналісти (знімальні групи), які протягом листопада-грудня цього року (від дня оголошення і до завершення конкурсу) підготують й видадуть  друком чи в ефір відповідні матеріали, фоторепортажі.

Подання матеріалів

Матеріали можуть подавати персонально журналісти, редакції ЗМІ, громадські організації. Подання складається в довільній формі й містить дані про учасника, необхідні пояснення та аргументацію. До розгляду приймаються один або кілька матеріалів, (скріншоти, посилання), що вийшли у період з 15 листопада по 10 грудня поточного року у друкованих ЗМІ; на телебаченні й радіо; в інтернет-виданнях.

Подання матеріалів здійснюється на адресу Проєкту – family@4children.in.ua

Журі конкурсу

Для оцінки матеріалів, підведення підсумків і прийняття рішення про визначення переможців конкурсу створюється журі, до складу якого входять представники ЗМІ, партнери Проєкту. Підсумки Конкурсу оприлюднюються протягом тижня від дня завершення на офіційному сайті Проєкту (http://4children.in.ua/) та в ЗМІ.

Конкурсні відзнаки

Переможці конкурсу отримають грошову премію у розмірі 7000 гривень – 1 місце, 5000 гривень – 2 місце, і 3000 гривень – 3 місце.

Організатори

Проєкт Мінсоцполітики «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області» за підтримки Тернопільського прес-клубу.

Про Проєкт

Проєкт «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області»впроваджуєтьсяу рамках програми Міністерства соціальної політики України “Модернізація системи соціальної підтримки населення України” консорціумом ОxfordPolicyManagement (Великобританій), до складу якого входять Партнерство “Кожній дитині”, Український фонд “Благополуччя дітей” та СОС Кіндердорф Інтернешнл (Австрія), за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку. www.4children.in.ua

Контакти

Більше інформації щодо діяльності Проєкту можна отримати за тел.: 0674580231 або cherep.perohanych@gmail.com.

Запрошуються всі бажаючі! Зичимо натхнення і цікавих тем!!!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі