Проти карантину вихідного дня: у Тернополі протестували ресторатори

Опубліковано:
11 Листопада, 2020

У Тернополі сьогодні, 11 листопада, під стінами ОДА зібралися протестувальники. Ресторатори вимагали, щоб скасували карантин вихідного дня.

З мітингувальниками зустрілися представники Тернопільської обласної адміністрації.

«Ми зустрілися з представниками ресторанного бізнесу та провели конструктивну розмову. – каже перший заступник голови ОДА Ігор Дем’янчук. – Під час зустрічі наголошено, що сьогодні Уряд та державні органи повинні захищати інтереси не лише рестораторів, а й всього населення. Наше першочергове завдання — зберегти здоров’я людей. Підприємці погодилися, що введені карантинні обмеження дають свої результати. Ми бачимо, що ситуація в області з рівнем захворювання стабілізувалася. Однак, на цьому зупинятися рано. Ми повинні створити безпечне середовище, яке не уможливлює збільшення кількості хворих».

За результатами зустрічі з представниками ресторанної галузі були сформовані пропозиції до Уряду, щодо карантину вихідного дня. Також Міністерство економіки України уже запропонувало заходи підтримки підприємцям у часи пандемії, а саме: допомога по частковому безробіттю; використання програми «5-7-9»; програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою). Надалі тривають перемовини з торгово-промисловою палатою щодо можливості застосування механізму форс-мажору на період карантину «вихідного дня» у випадку його запровадження.

До слова, така акція відбулася в усіх обласних центрах України та в Києві під Кабміном. Наразі триває засідання Уряду, де прийматиметься рішення про додаткові карантинні заходи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: