Епідеміолог з Чорткова розповів про загрозу COVID-19 для вагітних та годуючих матерів

Опубліковано:
11 Листопада, 2020
Чортківський лікар-епідеміолог Олег Голінатий розповів про те, як впливає COVID-19 на перебіг вагітності та загрозу, яку становить вірус для годуючих мам.
 
 
«Наразі на цю тему маємо дуже скупі дослідження. Теоретичних надбань справді мало. Але з того досвіду, що є, на вагітних жінок в короткій перспективі жодного негативного впливу не виявлено. Вірус не проникає від інфікованої матері до дитини через плацентарний бар’єр. Втім, дитина може захворіти вже після народження, інфікувавшись від мами.
 
Чи якось впливатиме у далекій перспективі вірус на дітей, котрі після народження захворіли ковідом, наразі судити не берусь, адже немає жодних фундаментальних досліджень. Вірус досліджується менше року, а цього дещо замало. Найважливіше – берегти себе у перший триместр вагітності. Тоді ризик негативного впливу справді високий. У більш пізніх термінах вагітності ризик суттєво зменшується. Дякувати Богу, якихось серйозних загроз чи тим більше смертельних випадків не фіксували.
 
Щодо питання, чи може передатися вірус дитині через молоко матері – відповідей ще менше. Вірус точно потрапляє в кров, відповідно – у молоко. Хоча знову ж таки спрацьовує дуже надійний природній бар’єр. Тому свідчити, що ковід передається з молоком не можемо, але теоретично така загроза дійсно є».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #COVID-19, #загроза коронавірусу для вагітних, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: