Ваша споріднена душа – не та людина, яку ви придумали в своїх мріях

Опубліковано:
10 Листопада, 2020

Шукайте людину, з якою будете щасливі, навіть якщо у вас поганий день. Або тиждень. Або цілий місяць. Тому що таких днів у житті може бути багато.

Всі ми час від часу думаємо про це: якою буде наша друга половинка, де зустрінемося, як впізнаємо один одного, як не пройти повз, не пропустити справжню любов. Завжди хочеться зазирнути в майбутнє хоч краєчком ока і підглянути, як все буде відбуватися. На що буде схоже. Як він або вона буде виглядати. Яким буде голос, жести, хода, усмішка. І навіть, яким буде поцілунок. Тобто ми вже в мріях програмуємо себе на зустріч з певною людиною.

Найцікавіше, що час від часу ми зустрічаємо таких людей. На концерті. В улюбленій кафешці.. У ліфті. Або навіть в черзі в книжковому магазині! Вони ідеальні. У них є абсолютно все те, що ми придумали і про що так мріяли.

І що ж ми робимо? Правильно: пускаємося в погоню. Намагаємося познайомитися. Сподобатися. Пишемо знайомим і намагаємося дістати номер телефону. А чому б і ні? Адже мова йде про унікальний шанс – створити ідеальний союз зі своєю другою половинкою! Адже вона – єдина на Землі, іншої такої вже не зустрінемо! Ось чому ми так боремося кожен раз.

Іноді це спрацьовує! Ми опиняємося щасливими володарями «трофея» – номера телефону. Дзвонимо. Домовляємося про зустріч. І ось вже перше побачення! Друге побачення! А іноді навіть проходить місяць або два! Але в якийсь момент з’являється почуття, що щось не так. Що все пішло не так, як ми собі уявляли в своїх мріях.

Те, що раніше здавалося легким, стає важким.

Ідеальні бесіди раптово починають перетворюватися в дуже непрості і навіть натягнуті.

Цукерково-букетний період загального обожнювання закінчився. Тепер відносини – це ще й робота. А хто з нас мріяв про ще одну роботу? Ми хотіли свята, феєрверків, океану квітів і посмішок.

У нас немає часу на ще одну роботу!

Це момент, коли більшість пар просто розбігається. Природно – в пошуках нових, вже справжніх родинних душ. Як ви вже самі розумієте, ці пригоди з часом перетворюються в нескінченний серіал з однаковим фіналом.

Адже ми не так уявляли собі стосунки з другою половинкою, яку шукали все життя! Ми були впевнені, що коли зустрічаєш свою людину, то життя перетворюється на суцільне диво. З ранку до ночі і все життя. І ось ми намагаємося повернути колишнє відчуття щастя, тому відпускаємо партнера, мучимо себе і його. Адже так хочеться врятувати цей затонулий корабель: «А раптом я більше ніколи не зустріну свою другу половинку?» Що ж робити? Змінити свою поведінку, змінитися самим? Зрештою, ми так довго шукали свою любов, як же її так легко відпустити? Адже вона коштує жертв, хіба не так?

Прийшов час сказати вам дуже важливу річ: ні, не варто.

Незрозуміло чому і незрозуміло, хто нав’язав нам всім колись міф про те, що любов – це обов’язково страждання, муки і біль. Що якщо цього немає – це не справжня любов.

Справжню любов слід вистраждати, заробити, буквально вирвати у долі і обставин. Борючись, як лев в смертельній сутичці. Ризикуючи життям, і жертвуючи абсолютно всім.

А ось якщо все легко – це не любов. Занадто просто. Занадто буденно і «не так, як в кіно».

Ми повинні страждати всім серцем, кожною своєю клітинкою – в ім’я любові. Ми повинні регулярно не спати ночами і плакати в подушку. Втрачати віру і знову знаходити її.

Так ось, настав час сказати про це вголос: «Стверджую з усією відповідальністю, що таке уявлення про справжнє кохання – це романтичний еквівалент стовідсоткової нісенітниці вищої категорії».

Можливо, ці дурниці беруть свій початок з часів середньовіччя, коли лицарі цілодобово воювали за серце коханих жінок, вбиваючи один одного і руйнуючи все на своєму шляху. Сьогодні ми вже не дізнаємося, хто був автором «ідеальної любові», однак життя наступним поколінням він попсував добряче. Це ж в голові не вкладається: століттями люди були впевнені, що все справжнє і велике – незмінно супроводжується стражданнями. І їх слід приймати смиренно і мало не з вдячністю – адже любов того варта!

І хоча я згоден з тим, що любов вимагає роботи, терпіння і компромісів, але на 100% впевнений, що вона не повинна завдавати болю і страждання.

Якщо ви перебуваєте у стосунках, в яких змушені постійно проробляти мало не акробатичні маневри, щоб утримати їх на плаву, то це точно не любов. І навіть не стосунки. Це справжнісіньке пекло на Землі, в яке ви потрапили з власної волі.

Так, стосунки не бувають гладкими і рівними. Адже ми всі не ідеальні.

Але відносини не повинні бути складними і заплутаними.

Вони повинні бути легкими.

Якщо вам доводиться працювати над ними, як проклятим, якщо вони з’їдають купу часу і нервових клітин, то щось не так.

Швидше за все, що:

Один з вас (або обидва) – недостатньо стабільний, сам не знає, чого хоче. А це з самого початку було вироком для ваших відносин. Тому вихід один: просто розлучитися. Ця людина ще не готова до відносин. Їй слід розібратися спершу в собі, навчитися бути щасливою, а не вимагати, щоб її ощасливив хтось. До речі, я сам був такою людиною багато разів, тому вже точно знаю, про що говорю.

У одне з вас – занадто утопічні і нереалістичні очікування щодо того, як повинен себе вести партнер. І так, я теж був цією людиною. Він вважає, що його постійно повинні розважати і «робити щасливим». Дарувати подарунки, годувати всякими смаколиками, задовольняти фізично, втішати, радувати, допомагати грошима і т.д. Коли відносини базуються на подібних уявленнях, то прогнози у них – дуже сумні. Така «любов» дуже швидко закінчується.

Ось чому я скажу наступне: не намагайтеся врятувати відносини, які розсипаються на очах. Не тримайте партнера, не мучте ні себе, ні його. Ваші страждання і жертви нічим не допоможуть.

Шукайте людину, з якою будете щасливі, навіть якщо у вас поганий день. Або тиждень. Або цілий місяць. Тому що таких днів у житті буде ще дуже багато.

І якщо вас люблять тільки тоді, коли ви супергерой, і відвертаються в хвилини невдач і падінь, то це точно не ваша друга половинка. І такі відносини не врятують жодні жертви і страждання.

Так що не біжіть за супермоделями з ідеальними фігурами і кінематографічнішими усмішками. Так, вони не можуть не викликати захоплення. Але – лише на екрані або обкладинці глянцевого журналу. Ви будете щасливі разом рівно 7 або 14 днів. Як тільки ви перестанете вдавати з себе досконалість хоч на 2-3 секунди – вас кинуть. До речі, не повернуться і навіть не згадають.

Швидше за все, ви мрієте про ідеальну другу половинку. І, природно, саме таких і помічаєте. Але людина, яка вам дійсно підходить, найчастіше виглядає зовсім не так. Як правило, вона ховається серед ваших колег, з якими п’єте каву і розмовляєте під час перерви. Або серед приятелів, з якими знайомі багато років. Серед тих, хто бачив вас далеко не в найкращому вигляді і не в найкращі дні. І ця людина все ще є. Вона вірить в вас. Вона чекає вас. І, ймовірно, вона ще й прекрасно цілується, в чому ви переконаєтеся, якщо просто дасте їй шанс.

Це та людина, з якою вам буде дійсно легко. З якою можна прожити все життя – і в печалі, і в радості.

Так що наступного разу, коли будете мріяти про другу половинку, не шукайте популярних, яскравих, відомих або успішних. Все це – другорядне. Просто озирніться навколо. Озирніться і уважно подивіться. На людину, яку ви могли не помітити. Людину, яка дасть вам все, чого ви так потребуєте, і навіть більше.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жінка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стосунки, #тернопіль, #тернопільські новини, #чоловік
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: