Очолював Ukrainian National Museum в Чикаго: перестало битися серце відомого уродження Тернопільщини

Опубліковано:
6 Листопада, 2020

В Америці помер відомий уродженець з Тернопільщини Ярослава Ганкевича. Серце чоловічка перестало битися на 77 році життя.

Ярослав Ганкевич майже 14 років очолював Український Національний Музей у Чикаго, успадкувавши від батька цю місію.

«Український Національний Музей у Чикаго глибоко сумує з приводу відходу у вічність Ярослава Ганкевича, довголітнього президента та сина одного із засновників музею Олекси Ганкевича. Велика втрата для родини, громади і української культури. Ярослав Ганкевич прожив яскраве і цікаве життя, залишившись у пам’яті усіх, хто знали його, непересічною особистістю у професійній діяльності та у людських взаєминах. Він був людиною мудрою та розважливою, ніколи не забував про проблеми тих, хто поруч. Неповторне почуття гумору допомагало знаходити виходи з непростих ситуацій», – повідомляє Ukrainian National Museum.

Сам Ярослав Ганкевич народився 29 вересня 1943 року в м. Заліщики на Тернопільщині, у сім’ї вчителів Олекси та Анни Ганкевичів. Рятуючись від війни його родина опинилася у Німеччині. У Ваєрні, в таборах переміщених осіб, минало його дитинство. У кінці 40-их сім’я Ярослав Ганкевич переїхала до США. У Чикаго навчався в католицькій школі св. Миколая, виховувався в Пласті. Належав до куреня «Червона калина». Після закінчення DePaul University працював фінансистом у відомих американських компаніях, згодом відкрив свій власний бізнес. У громаді отримав за свою громадську працю подяки. Також мер міста Чикаго Ричард Дейлі нагородив Ярослава Ганкевича відзнакою у номінації «Лідер громади міста Чикаго». Грамотою відзначив роботу Ярослава Ганкевича і Конгрес США.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Ukrainian National Museum, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Ярослав Ганкевич
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: