На Тернопільщині виявили «фейкову» логістичну фірму

06.11.2020 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

Правоохоронці Тернопільщини виявили підставну логістичну компанію з перевезень, яка впродовж року працювала по всій Україні.  Власник такої «фейкову» фірму створив  її наприкінці 2019 році перебуваючи у місцях позбавлення волі.

Як повідомляє поліція, за рік часу жертвами підставної логістичної компанії з перевезень стало 10 великих підприємств на території Тернопільської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Рівненської, Львівської, Чернівецької та Київської областей.

До злочинної організації входило більш як десять людей. Кожен виконував свої завдання: одні підшуковували фірми, інші підробляли та оформляли документи, водії-спільники транспортували товар на спеціальні склади, а ще одні займалися їхньою реалізацією. За час своєї діяльності зловмисники присвоїли майна на більш як 20 мільйонів гривень. Серед товарів — фури алкоголю, будматеріалів, цінних металів, солодощі, овочі, фрукти тощо.

Правоохоронцям вдалося викрасти незаконну організацію. Було проведено одночасно тридцять обшуків в п'яти областях. Серед вилученого — комп'ютерна техніка, документи, вантажівки, готівка, зброя та набої, а також 18 тонн фарби й будматеріалів та 12 тонн металевих труб, присвоєних під час двох останніх шахрайств. Також правоохоронці затримали дев'ятьох учасників злочинної організації.

Наразі встановлюють і інших осіб, причетних до незаконної організації. Затриманим особам повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі