В області працюють над забезпеченням «ковідних» ліжок доступом до кисню

Опубліковано:
6 Листопада, 2020

У інфекційному відділенні Чортківської центральної комунальної районної лікарні триває встановлення модульної кріогенної ємкості для збереження і газифікації рідкого кисню. Наразі у Чортківському районі хворіють понад 1500 осіб.

Збільшення кисневих точок у медичних закладах – це не лише вимога Міністерство охорони здоров’я, наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш. 

«Ми повинні бути щодня готові до надання медичної допомоги людям, які цього потребують. Кількість хворих в області, як і в країні, щодня збільшується,  тому головні завдання, які стоять перед закладами охорони здоров’я, – підведення кисню до ліжок, збільшення медичних бригад та ліжок, передбачених для надання допомоги хворим на COVID-19, та формування медичного резерву. І зараз ця робота активно проводиться у різних районах», – зазначив Володимир Труш.

Нагадаємо, Тернопільщина отримала 14 млн. 451 тис. грн субвенції з державного бюджету для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19. Наразі кошти розподілені на «ковідні» лікарні області – виключно для облаштування кисневих точок і для забезпечення 80% ліжкового фонду киснем.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кисень, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: