У Тернополі представили новий проєкт «Школа демократичного врядування для молоді»

Опубліковано:
5 Листопада, 2020

Сьогодні презентували проєкт «Школа демократичного врядування для молоді», який реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED. Захід проходив у Центрі Науки Тернополя.

Проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» стане продовженням попередніх двох проєктів – «Школа молодіжних лідерів громад» та «Публічне адміністрування в сфері молодіжної політики», які громадська організація реалізовувала в попередні роки.

«Ми сьогодні презентуємо проєкт, який направлений на підготовку фахівців з молодіжної політики з усієї України. Ми зможемо залучити 20 учасників – 10 представників органів місцевого самоврядування та 10 громадських активістів. На учасників чекають три освітні сесії, на яких вони навчаться ефективно працювати з молоддю, проєктному менеджменту та стратегічному плануванню. Ці знання та навики допоможуть правильно організувати молодіжну політику у громадах. Між сесіями учасники проєкту виконуватимуть практичні завдання, зокрема це проведення тренінгів для молоді та спільна реалізація проєктів. Підсумком навчання в програмі стане підготовка проєкту стратегії розвитку молодіжного середовища у громадах, які представлятимуть учасники», – розповів Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

null

Учасники пройдуть комплексну програму навчання та зможуть напрацювати проєкт стратегічного документу, в якому визначатимуться основні напрямки розвитку молочного руху в тій чи іншій громаді. Також в рамках проєкту буде підготовлено довідник по роботі молоддю, у якому розміщуватимуться поради від експертів програми та досвід учасників.

«Я випускниця минулого проєкту. Цей проєкт це не тільки знання, це емоції, майданчик для знайомства та крутих ідей. Цей проєкт розкриває лідерської якості молоді та згуртовує її. Великий плюс в тому, що є теорія та практика, домашні завдання. По поверненню в громаду ти комунікуєш з владою та активістами, що дозволяє об’єднувати зусилля над реалізацією проєктів. Приємно, що такі проєкти є та залучають учасників з усієї України», – коментує Ярослава Лебедь, учасниця попереднього проєкту «Школа молодіжних лідерів громад».

Учасниками проєкту можуть стати фахівці з громад та громадські активісти з усієї України віком від 20 до 35 років, які працюють з молоддю.

Перша сесія проєкту запланована на 16-18 грудня 2020 року. Відбір учасників проєкту розпочнеться 06 листопада. Усі новини про проєкт публікуватимуться на сторінці громадської організації у соціальній мережі Facebook та на сайті.

Проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проєкт, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: