Три райони Тернопільщини отримали спеціально аварійно-рятувальні автомобілі

05.11.2020 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Кременецькому, Бучацькому, Зборівському районам передали спеціально аварійно-рятувальні автомобілі. Також рятувальникам передали п'ять медичних сумок-укладок. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

З допомогою цих легких й маневрених машин, обладнаних всіма інструменти для того, щоб можна було боротися, захищати й врятувати людські життя – рятувальники зможуть швидко дістатися до місця події. Це можливість надавати домедичну і протишокову допомогу постраждалим у результаті ДТП, де боротьба за життя йде на лічені хвилини, а іноді навіть менше.

«Автомобіль є економніший та набагато швидший. Він забезпечений усіма необхідними інструментами. Зокрема гідравлічними інструментами. Якщо раніше ці інструменти необхідно було вручну накачувати, то зараз все робиться механічно. В результаті чого одна людина вивільняється для допомоги безпосередньо потерпілому. Також автомобіль обладнаний конусами, для огородження місця події, виносними прожекторами, дисковими пилами, бензопилами, ношами тощо», - розповідає начальник Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктора Маслей.

Аварійно-рятувальні машини для ліквідації дорожньо-транспортних пригод на базі автомобіля FORD RANGER з відповідним обладнанням закупили в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Ціна одного такого авто — понад 3 мільйони гривень. У Тернопільські області є уже 4 таких аварійно-рятувальних машин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі