«Звинувачення безпідставні»: військовослужбовця з Тернопільщини Віталія Марківа виправдали

Опубліковано:
4 Листопада, 2020

Міланський апеляційний суд виправдав військовослужбовця з Тернопільщини Віталія Марківа. Президент Володимир Зеленський назвав звільнення Віталія Марківа перемогою справедливості. Про це пише BBC news.

«Віталій виступив у суді. Виступив стримано, гідно і емоційно. Він сказав, що сторона захисту навела достатню кількість підтверджень його невинуватості. Ще раз підкреслив, що він військовослужбовець і знає, що таке дисципліна та гідність. І всі звинувачення проти нього безпідставні», – розповів про перебіг суду і останнє слово Марківа Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ, який поїхав на процес до Мілана.

Відтак, Міланський апеляційний суд визнав, що справа проти Віталія була сфабрикованою, а звинувачення – безпідставними.

Нагадаємо, Віталія Марківа арештували 30 червня 2017 року в Болоньї. Відтоді він перебував у слідчому ізоляторі. Старшого сержанта Національної гвардії України звинувачували в причетності до вбивства італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача і журналіста Андрія Миронова під час боїв під Слов’янськом у 2014 році. Рік тому суд першої інстанції у місті Ассізі засудив Марківа до 24 років позбавлення волі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Віталій Марків, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: