Попередні результати виборів: ОВК Тернопільщини оприлюднила дані

Опубліковано:
3 Листопада, 2020

Шість партій можуть пройти до Тернопільської обласної ради. Такі попередні результати голосування за депутатів до обласної ради сьогодні оприлюднила обласна виборча комісія. Про це розповіла голова комісії Галина Щигельська.

За її словами, це результати за даними з 45 опрацьованих протоколів від територіальних виборчих комісій:

“Станом на сьогоднішній ранок ми вже чітко можемо окреслити 6 лідерів партій, які потрапляють до Тернопільської обласної ради. Це “Європейська солідарність” – 52 228 голосів, “Свобода” – 28 559 голосів, “Батьківщина” – 23 193, “Слуга народу” – 24 113, шостою у нас йде “Довіра” – 17 388 голосів виборців”.

null

Суспільне Тернопіль

Щигельська каже, найменше голосів поки що нарахували в партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість” – 943. Далі йде “Наш край” – 1 328 та “Опозиційна платформа – За життя” – 2 261 голос.

За словами Щигельської, сьогодні протоколи має довезти Теребовлянська територіальна виборча комісія. Протоколи від ще 5-ти територіальних комісій відправили на доопрацювання.

До завтра планують опрацювати всі протоколи, а 6 листопада оприлюднять остаточні результати, каже Щигельська.

null

Тернопільська обласна територіальна виборча комісія

Нагадаємо, приймати протоколи обласна комісія розпочала на наступний день після виборів – 26-го жовтня. Дані з цих протоколів внесуть в електронну систему, а самі протоколи будуть зберігатися в обласному архіві впродовж 75 років.

Щоб партія пройшла в обласну раду, її мають підтримати понад 5% виборців. 13 політичних партій подали своїх кандидатів у депутати до обласної ради. Депутатів у обласній раді має бути 64. Скільки їх буде від кожної політичної сили – залежить від того, скільки голосів набрали ці партії, розповіла Галина Щигельська.

Щодо новостворених трьох районів Тернопільщини, то там виборчі комісії теж ще опрацьовують протоколи голосування за депутатів до районних рад. У Чортківському районі прийняли 20 з 22 протоколів, у Кременецькому – 7 із 8-ми, а в Тернопільському 16 з 25. Про це розповіли голови цих виборчих комісій.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вибори 2020, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #результати виборів 2020, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: