Волинський виш – співвиконавець гранту із покращення медіаграмотності студентів-журналістів

Опубліковано:
2 Листопада, 2020

Волинський національний університет імені Лесі Українки братиме участь в гранті, пов’язаному із медіа грамотністю. Про це повідомила завідувачка кафедри соціальних комунікацій, доцент Олена Кошелюк.

 До лютого 2021 року Лесин виш стане співвиконавцем грантового проєкту з підвищення медіаграмотності серед студентів спеціальності «Журналістика». Це засвідчує Меморандум про співпрацю, підписаний 29 жовтня 2020 року в межах дії угоди. Грант наданий за проєктом “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність”, що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Відповідальними від університету є завідувач кафедри соціальних комунікацій, доцент Олена Кошелюк, очільниця ГО «Альтернативна журналістика», доцент Оксана Косюк та викладачі кафедри соціальних комунікацій.

До проєкту залучені найкращі викладачі університету, а це: проректорка з комунікацій Наталія Благовірна, доценти Оксана Косюк, Марія Рожило, Оксана Теребус.

null

Варто зазначити, що за останні два роки це вже третій по рахунку грант, який буде успішно реалізовувати кафедра соціальних комунікацій.

Учасниця проєкту Оксана Косюк поділилась своїми очікуванням від проєкту: «Проєкт надзвичайно важливий для освітян, бо виникає рідкісна нагода не лише чітко окреслити медіаграмотність як актуальне явище та навчальний предмет в університеті і школі, а й у процесі дискусій виправити теоретичні й методологічні помилки, визначитися із стратегіями викладання. Приміром, на мій погляд, пропедевтичною частиною медіаграмотності у школі має стати курс з основ журналістики, бо інтеграція в інші предмети неможлива без знання жанрології, основ та форматів функціонування ЗМІ тощо. Цю думку я намагатимусь донести учасникам грантової програми».

Тетяна Яцечко-Блаженко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Волиць, #грант, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проєкт, #тернопіль, #тернопільські новини, #університет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: