У Тернополі відкрили документальну виставку про нацистські концтабори

Опубліковано:
28 Жовтня, 2020

У Тернополі відкрили документальну виставку «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори». Захід присвятили 76-ій річниці вигнання нацистів з України та вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Матеріали банерної виставки розповідають про 30 людських доль за дротами 11 таборів Третього Райху. Як зазначають автори експозиції, через те, що Україна не була незалежною, ми не знаємо, скільки українців пройшли нацистські «млини смерті». Однак український вимір концтаборів ілюструють долі українських в’язнів

До слова, експозицію, підготовлену Українським інститутом національної пам’яті, відкрили в приміщенні музею політв’язнів по вул. Коперника, 1. Усі охочі зможуть переглянути виставку впродовж двох тижнів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #друга світова війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: