Значних порушень на місцевих виборах немає

25.10.2020 17:23   Джерело: Пресклуб
Опубліковано : Новини Тернопілля

Про це заявили представники різних політичних сил на черговій пресконференції у Тернопільському прес-клубі.

Найбільші проблеми, які відзначили спостерігачі від політичних партій, – це незадовільне матеріально-технічне забезпечення, низької якості захисні маски, хоча члени комісій намагаються забезпечувати усі санітарні норми. Були випадки, коли комісії не дозволяли голосувати виборцям, які прийшли без масок, але після роз’яснень  вони давали можливість здійснити волевиявлення.

Зазначалося також, що значна кількість виборців через карантинні вимоги  чекає на вулицях під дільницями і частина з них повертається додому, так і не проголосувавши.  А ті, хто зайшов на дільницю, часто-густо голосують поза межами кабінок.

Виявлено і порушення. Так, на одній з дільниць у Тернополі сьогодні відбувалася агітація за одного з кандидатів в мери, на іншій –  пробував винести бюлетень для голосування за міського голову Тернополя.  Ці випадки зафіксовані спостерігачами і передані до поліції.

Прикрий випадок стався на виборчій дільниці у Кутківцях: там кавою випадково було залито понад 300 бюлетенів.

Порушили представники партій і питання брудних технологій, які використовувалися і під час виборчої кампанії, і навіть у день тиші – створення рейкових сторінок, розповсюдження неправдивої інформації на них тощо.

За інформацією політиків, надзвичайно низька явка виборців станом на 15.00 –  близько 20%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Пресклуб  

Коментарі