Українська Галицька Партія вийшла на захист книги про Василя Стуса (Відео)

Опубліковано:
23 Жовтня, 2020

Захистити гідність, правдиву історію України та пам’ять про поета й політв’язня. Українська Галицька Партія відреагувала на заборону книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса. Кандидатка в мери Тернополя від Української Галицької Партії Ірина Яремчук неодноразово виходила на акції підтримати громадських активістів, які зазнавали переслідувань. Зокрема, Сергія Стерненка, Катерини Гандзюк. 

— Ми вважаємо, що в час незалежної України не можна переслідувати громадських активістів. Не можна щоби була впроваджена цензура з книгою про справу Василя Стуса, — зазначила Ірина Яремчук. 

— Віктор Медвечук подав в суд на цю книжку. Ви собі уявіть, в незалежній Україні, демократичній Україні, в суд на книжку. І суд задовільнив частину позова Віктора Медведчука. Тому сьогодні ми говоримо про те, що тернополяни захищають Стуса, — говорить кандидат в депутати до Тернопільської обласної ради Олег Вітвіцький.

— Дивно, що російські колаборанти дозволяють собі через рішення суддів заборонити книги українських поетів. Ми вважаємо це неправильним. Це така моя особиста позиція, і позиція Української Галицької Партії. Медвечук є ворогом українського народу. Він повинен відповідати за свої злочини, —  каже кандидат в депутати до Тернопільської міської ради від Української Галицької Партії Іван Кізюк. 

Кандидат в депутати до Тернопільської міської ради від УГП Михайло Ратушняк зазначає, що Василь Стус завжди був для нього моральним авторитетом. 

— Мені як українцеві дуже дорога постать Василя Стуса. Тому що він був справжньою совістю моєї нації. Дуже бракує в наш час цих моральних авторитетів, таких як був Василь Стус. Він на добро казав, що воно добро і на зло говорив, що це було зло. Не міг мати іншої позиції. Як на мене такі пріоритети, такі цінності, принципи повинні існувати у нашій сьогоднішній політиці. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стус, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: