Мешканця Тернопільщини намагалися завербувати спецслужби РФ (Відео)

Опубліковано:
22 Жовтня, 2020

СБУ зафіксувало спроби залучення спецслужбами РФ мешканця Тернопільщини. Контррозвідника перевірила чоловіка.

Як повідомляє УСБУ в Тернопільській області, раніше чоловік перебував у виправній колонії. Після звільнення він виїхав на тимчасово непідконтрольну українській владі територію Донеччини для зустрічі зі знайомою. Після перетину лінії розмежування чоловік під надуманим приводом був затриманий так званою «поліцією ДНР», яка передала його представникам ФСБ РФ.

Чоловіка намагалися схилити до негласної співпраці. За задумом ФСБ, він мав повернутися на Тернопільщину для збору інформації про українські військові об’єкти на території західного регіону. Розуміючи протиправність такої діяльності, тернополянин швидко залишив територію ОРДЛО і добровільно повідомив Службі безпеки України про отримане від ФСБ завдання.

Контррозвідники СБУ під час ретельної перевірки встановили, що чоловік дійсно не вчинив жодних дій на шкоду державній безпеці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Контррозвідка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #РФ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: