У Більче-Золотому на Тернопільщині збудували нову амбулаторію

22.10.2020 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Більче-Золотому - нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Раніше, за медичною допомогою люди були змушені звертатися до Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації.

«Амбулаторія збудована майже за рік часу, це надзвичайно швидко. Знаковим є і те, що амбулаторія є першою, яка здається у Більче-Золотому, — зазначає Володимир Труш. - Амбулаторія є надзвичайно модерновим та сучасним об'єктом. У ній є власна лабораторія, палати для пацієнтів, а також висококваліфікований медичний персонал. Це дуже важливо, що під час пандемії ми мали амбулаторії, які зможуть приймати пацієнтів у будь-який час».

У медзакладі обладнали лікарські, діагностичний кабінети, палату для денного стаціонару, підсобні приміщення. Також у приміщенні діє пункт екстреної швидкої медичної допомоги.

«У нас є плани на розширення цієї амбулаторії. Зокрема, поряд знаходиться приміщення, яке не використовується. Тому ми плануємо зробити у ньому ремонт та обладнати кімнати для проживання сімейних лікарів. Також це дасть можливість створити додаткові палати для денного стаціонару», - каже сільський голова Галина Огородник.

Амбулаторія забезпечена усім необхідним медобладнанням та, що не менш важливо, професійними спеціалістами. А минулого року громада отримала автомобіль для медика.

«Амбулаторія обслуговує 1638 осіб. Крім того, сюди звертаються жителі Заліщицького району, хоча вони тут не є зареєстровані. У зв'язку і проблемою добирання, вони приходять до нас і ми надаємо їм невідкладну медичну допомогу», - сімейний лікар Більче-Золотецької амбулаторії Оксана Стесюк.

Будівництво амбулаторії тривало впродовж року. На будівельні роботи витратили 5 580 000,00 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі