На підведення кисню: медзаклади Тернопільщини отримають субвенції з державного бюджету

Опубліковано:
21 Жовтня, 2020

Борщівська районна лікарня отримає ще 500 тисяч гривень для підключення кисню до ліжкомісць. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначив голова ОДА Володимир Труш, медзаклади Тернопільщини, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, отримають 14 млн 451 тис. грн субвенції з державного бюджету для забезпечення подачею кисню лікувальних закладів. Уже підготовлено документи для державної комісії з перерозподілу субвенції. У перелік увійшло 26 лікарень.

«Борщівській районної лікарні буде виділено ще 500 тис. грн для того, щоб збільшити кількість ліжкомісць з підключенням до кисню. Вже підключено 30 ліжкомісць, а виділені кошти дадуть можливість підключити ще 30 ліжок. Відтак на базі закладу буде 60 ліжкомісць, підключених до кисню», — зазначив Володимир Труш.

Наразі у медзакладі перебуває 57 осіб з коронавірусом, 11 – з підозрою. На кисневому концентраті – 2 осіб, на кисневій масці – 26. Також у разі збільшення кількості хворих також є можливість перепрофілювати ще два відділення Борщівської районної лікарні та збільшити кількість ліжок до 120.

«Якщо підрахувати, то за добу йшло 70-75 балонів кисню. Тому ми поставили два кисневих газоаналізатори, місткість яких 4 тисячі кубів. Впродовж двох тижнів також має надійти інше обладнання. Це дасть можливість під’єднати ще додаткові точки для кисню», – говорить Віталій Гладкий.

У разі збільшення кількості хворих також є можливість перепрофілювати ще два відділення Борщівської районної лікарні та збільшити кількість ліжок до 120.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Борщівська районна лікарня, #Кисень, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ШВЛ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: