Ірина Яремчук: «Щоб добудувати школу в Кутківцях потрібна політична воля»

Опубліковано:
20 Жовтня, 2020

Громада мікрорайону Кутківці, що у Тернополі, запросила кандидатів на посаду міського голови, щоб поспілкуватись про добудову школи на вулиці Бригадна. Нагадаємо, школу не можуть збудувати вже понад 20 років. В ній могли б навчатись діти з цілого мікрорайону. У 2018 році петицію з проханням добудувати навчальний заклад подала громада Кутківців, виконком міської ради підтримав, проте далі справа не зарухалась, адже в бюджеті не було грошей. Кілька років тому начальниця управління освіти міської ради Ольга Похиляк заявляла, що на добудову потрібно 45 мільйонів.

Напередодні виборів активісти запросили кандидатів, щоб поспілкуватись про те, як вони хочуть розв’язати цю проблему.

Світлані Шпилик, кандидатці в депутати Тернопільської міської ради від Української Галицької Партії, 39 років. Коли вона була школяркою, їм обіцяли, що школа запрацює і вони навчатимуться у ній. Вона одна з тих, хто ініціював зустріч.

— Я ще мала ходити в цю школу і мала в ній навчатись. Я тут народилась, моя дитина йде в 9-й клас, я хочу, щоб він в цій школі ще довчився, — каже вона.

Кандидатка на посаду мера Тернополя Ірина Яремчук вважає, що кошти давно можна було б знайти, адже з міського бюджету витрачають великі суми на абсолютно непотрібні речі.

— Цього не було зроблено, бо не було політичної волі. Гроші в місцевому бюджеті є. На публікації в пресі у 2018 році наша міська рада потратила 750 тисяч, в 2019 році 900 тисяч, в 2020 році 1,5 мільйона. Зараз переповнені групи в багатьох школах, за останні 10 років нових шкіл не появилось, але в нас з’явились якісь арки за 982 тисячі, в нас є бруківка, — говорить Ірина Яремчук.

На думку кандидатки, школу можна було б звести у співпраці з місцевими будівельниками.

— Забудовники зводять цілі мікрорайони, а також добудовують існуючі часто просто під вікнами людям. Чому вони не будують нових шкіл і садків? Хоча це можна передбачити і їхній внесок в розвиток міста якраз може бути будівництво таких об’єктів. Працювати чесно і прозоро з нашими забудовниками можна, — додала вона.

Команда Української Галицької Партії взяла на себе зобов’язання відстоювати інтереси жителів мікрорайону Кутківці та зробити все можливе, аби добудувати школу на Бригадній.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #кандидат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #яремчук
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: