Поблизу Тернополя запрацювала сміттєсортувальна лінія

19.10.2020 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

На сміттєзвалищі у селі Малашівці запрацювала сміттєсортувальна лінія. Незабаром розпочне функціонувати і станція дегазації, за допомогою якої відбуватиметься відкачування з полігону звалищного газу та подальше перетворення його у «зелену» електроенергію. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

«Вперше за десятки років нам вдалося вирішити глобальну проблему зі збором та захороненням твердих побутових відходів. І зараз Тернопільська громада має власний сучасний полігон, де вже працює сміттєсортувальна лінія, проходить захоронення відходів та виробництво електроенергії, згенерованої зі звалищного газу полігону», - каже Сергій Надал.

Наразі працівники бурлять свердловини, через які відкачуватиметься шкідливий газ метан і далі по трубах транспортуватиметься до газових фільтрів, а потім спалюватиметься для виробництва електроенергії. Згенерована електроенергія подаватиметься у загальну мережу і згодом продаватиметься за зеленим тарифом.

До слова, відтепер з місцевого бюджету не витрачатимуться кошти на утилізацію твердих побутових відходів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі