Галицька партія та Ірина Яремчук допомогли повернути партнерські пологи в Тернополі (Відео)

Опубліковано:
17 Жовтня, 2020

Тернополянка Ольга Вахрушева вдруге стала мамою. Її син Нестор народився всього місяць за допомогою кесеровому ростину, але відразу зміг побути поруч з батьком. Це стало реальним завдяки ініціативі Української Галицької Партії та Ірини Яремчук, які боролись за повернення партнерських пологів у Тернополі.  

— В цей караниннй час лікарка нам сказала, що чоловік може бути при пологах. Щоб виставити дитинку йому на груди так як мені не можна було, щоб поділитись з дитиною мікрофлорою корисною. Чоловік зробив тест на Ковід і дві години був з дитиною і потім йому прийшлось йти, — розповідає Ольга Вахрушева.

Першими про відновлення партнерських пологів у Тернополі заговорили представники Української Галицької Партії. Ще у червні була створена відповідна петиція, яку подала кандидатка на посаду міського голови Тернополя, заступниця голови політради УГП Ірина Яремчук.  Після того в окремих випадках такі пологи дозволили.

— Партнерські пологи важливі і для жінки і для дитини. Це не тільки психологічна підтримка породілі це також доведено, що діти які народжуються в присутності батька вони мають кращі показники здоров’я. Тому власне ми подали петицію, щоб відновити партнерські пологи у тернополі, — каже Ірина Яремчук.

Ірина Яремчук каже, сьогодні пріоритетом будь-якого міста має бути увага до дітей та сімей, у яких вони зростають, адже майбутнє належить саме дітям.

— Тернопіль має стати містом щасливий сімей. Наші сімї будуть щасливі тоді, коли зможуть жити у Тернополі. бачити, як зростають їхні діти. Самореалізовуватись тут.  Маючи гідну роботу з  гідною олпатою, — додала вона. 

В Галицькій партії зазначають, якщо жінка хоче народити з партнером і хоче отримати дозвіл, тут можуть проконсультувати та допомогти. Звертатись слід в офіс партії, що на Шашкевича 8,В.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пологи, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп, #яремчук
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: