Найменшим мешканцям Тернопільщини робитимуть складні операції на серце

Опубліковано:
16 Жовтня, 2020

У Тернопільській університетській лікарні проводитимуть новонародженим дітям операції на серце. Нову послугу надаватимуть за сприяння Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначив голова ОДА Володимир Труш, операції проводитимуть як новонародженим, так і підліткам. До нині такого роду втручань в області не проводили.

«Для відкриття дитячої кардіохірургії медзаклад потрібно буде додатково забезпечити новітнім обладнанням та підготувати вузькоспеціалізованих фахівців. Адже діти — це пацієнти, які потребують особливої уваги. За загальними підрахунками, щоб провести 100 операцій на серце дітям, необхідно буде приблизно 10 млн грн», – додає Василь Лазоришинець, директором інституту імені М. Амосова.

Операції проводитимуть, як на відкритому серці, так і малоінвазивними методами лікування. Останні менш травматичні та не потребують тривалого відновлення.

«Впродовж двох років в університетській лікарні проводили операцію на відкритому серці пацієнтам з патологіями. У лікарні працює спеціаліст з дитячої кардіохірургії. Тому, у нас є усі можливості виконувати хірургічне втручання дітям», – розповідає Василь Бліхар, головний лікар Тернопільської університетської лікарні.

До слова, інститут серцево-судинної хірургії імені М. Амосова надаватиму допомогу Тернопільській університетській лікарні, як технікою, так і спеціалістами

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #Тернопільська університетська лікарня, #тернопільські новини, #ТНМУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: