Світлій пам’яті Антоніни Петрівни Хабурської

Опубліковано:
16 Жовтня, 2020

Антоніна народилася в с. Стара Брикуля Теребовлянського краю, що на Тернопіллі. На Михайла їй би виповнилося 72 роки, але тяжка хвороба забрала її…

Пані Антоніна була дуже активною жінкою, громадським діячем і набожною християнкою. Її знав чи не весь Майдан у ті буремні місяці Революції Гідності, всі кликали її «Бабуся». Бо чому так було? А тому, що Антоніна всіх частувала пирогами та канапками особливого свого виробництва. Так і йшов поголос Майданом: «А ти коштував(-ла) Бабусині гостинці – пироги й канапки?» А далі війна з москалями на Сході. І тут наша землячка з позивним «Бабуся» була першою серед волонтерів, і знову славилася своїми пирогами, канапками та надзвичайно смачними солодощами власної випічки. Без перебільшення можна сказати, що «Бабусині» смаколики коштували бійці усієї передової на Сході.

Та не один громадський захід чи свято в місті не проходили без неї. А коли потрібно було відстоювати правду й честь громади, то і тут «Бабуся» давала «жару» владі чи її представникам за неправильні дії тощо.

null

Одного разу, це було на 2-го Спаса 2020 року після служби в ПЦУ Святого рівноапостольного князя Володимира, пані Антоніна звернулась до автора цих рядків з проханням сфотографувати її з подругами на згадку. При цьому вона чомусь промовила дивні слова про те, що нині такий час, що все може бути, може і не стати її. От, ніби передчувала жінка… Отже, це фото і є її останнім в житті…

Спочивайте тихо в Бозі, пані Антоніно, наша Бабусю, нехай земля вам буде пухом!

Віктор Аверкієв, волонтери та ветерани війни з москалями Теребовлянщини

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #некролог, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Хабурська
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: