«Проти Голіафа»: у Тернополі презентували унікальну виставку

Опубліковано:
14 Жовтня, 2020

У Тернополі сьогодні, 14 жовтня, відкрили банерну виставку «Проти Голіафа». Презентували проєкт у національному музеї визвольної боротьби Тернопільщини. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Подіє є символічна, адже сьогодні, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, музей відзначає 24-річницю від дня заснування.

«Декалог українського націоналіста – “Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї” – це не просто слова. Історія старшого наукового працівника музею політв’язнів Ігоря Олещука це доводить. Він показує нам як потрібно любити Україну. Сьогодні цей дух перейняла молодь, для того, щоб продовжувати розбудовувати нашу державу», – каже заступник голови Тернопільської обласної адміністрації Віктор Устенко.

Сам проєкт «Проти Голіафа» покликаний розповісти історію жінок і чоловіків з УПА, які кинули виклик двом тоталітарним режимам.

До слова, над проєктом працювали: Володимир Бірчак, Володимир В’ятрович, Петро Клим, Катерина Ніколаєнко, Олена Шарговська, Назар Ясиневич, Ярина Ясиневич.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день захисника україни, #Музей політв'язнів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: