Мар’яна Мацьо влаштувала кондитерську в себе вдома

Опубліковано:
14 Жовтня, 2020

Стати професійним кондитером можна і не виходячи з дому. Це добре знає тернополянка Мар’яна Мацьо. Жінка хоча й не має кондитерського фаху, але за кілька років стала справжнім профі. Вона випікає солодощі та торти на замовлення. Але родзинкою її домашнього бізнесу є натуральний ефір. Конкурентів у цій справі, переконує тернополянка, значно менше.

— Не вірте кулінарним сайтам, які переконують, що домашній зефір — доволі простий у приготуванні десерт, є багато тонкощів. Я аж разів шість пробувала, допоки не знайшла свій ідеальний рецепт зефіру, — ділиться Мар’яна.

Щоби розпочати «зефірний» бізнес Мар’яна купила три міксери.. Хоча, запевняє, можна розпочинати і з одного, залежно від обсягів виробництва. Продукти купує лише натуральні та якісні.

null

— Щоби зробити зефір, використовую ягідне пюре, цукор і інвертний сироп, на основі цукру, води й агар-агару . Він для того, щоби збільшити термін придатності. Без сиропу зефірки можуть зберігатися всього три дні, із сиропом — до семи, — ділиться таємницями приготування жінка.

Кондитерка постійно поповнює асортимент новинками, щоби привабити клієнтів. Вишневий, чорничний, малиновий, полуничний, манговий, банановий… і ще багато інших смаків. Каже, що найчастіше купують зефір з екзотичних фруктів, хоча він дорожчий, одна штука від 15 гривень.

— На виготовлення 12 штук зефіру витрачаю близько 2 години. Хоча так не завжди, бо є різні етапи — приготування пюре, виготовлення зефіру, збір та пакування і все робиться в різний час. Також ще ж сушіння зефіру 8–12 годин, — пояснює вона.

null

Одна справа — навчитись смачно приготувати, а інша — подавати і продавати. Мар’яні довелося навчитися не лише вдосконалювати рецептуру й робити все нові смаки зефіру, а й гарно пакувати його, і, звісно, знаходити покупців. До речі, пакування одна зі значних статей витрат. Мар’яна розповіла, що спершу купувала упаковки в спеціалізованому магазині, а тепер — в інтернеті. Так економить 20 гривень на одній пачці.

— Знаєте, як я своїх перших замовників знаходила? Просто виходила у двір зі своїм зефіром і всіх частувала. Куди не йду в гості — несу зефір. Повірте, це найкраща реклама, бо людина може оцінити, чим домашній зефір кращий за магазинний. Беруть і маленьким діткам, бо знають, що я роблю натуральне, без хімії. Я стараюся тримати марку, роблю, як для себе, тому і зростає кількість охочих купити зефір. — каже Мар’яна.

Зараз у жінки більше замовлень, бо дозволили справляти весілля. Зефір замовляють на фуршетні столи. Найбільше замовлень до свят 8 березня, 1 вересня, Дня учителя та перед різдвяними святами. Хоча є й постійні клієнти, які купують зефір щотижня, до чаю.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зефір, #Мацьо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: