Андрій Мазепа: «Для розвитку Тернополя потрібні високі зарплати і доступні ціни на житло»

Опубліковано:
13 Жовтня, 2020

Тернопіль легко можна назвати містом контрастів. Адже саме тут люди отримують найнижчі в Україні зарплати, натомість ціни на житло чи проїзд у громадському транспорті одні з найвищих в Україні. Така ситуація зовсім не сприяє розвитку міста. У конкурентній боротьбі за людські ресурси, яка сьогодні дуже актуальна у всьому світі, ми однозначно програємо.

І не лише європейським країнам, куди масово виїжджають жителі нашого міста, а й навіть сусіднім Івано-Франківську та Хмельницькому. Ці міста за останні п’ять років значно перегнали нас за індексами економічного зростання і на сьогодні значно привабливіші як для інвесторів, так і для молоді. 

Потрібна робота з гідною зарплатнею

Чому так відбувається? Для людини, яка переїхала у Тернопіль, найперше потрібна робота і зарплатня, яка щонайменше дасть можливість забезпечити себе житлом, їжею, одягом, іншими речами першої необхідності.

Сьогодні наше місто не може цим похвалитися. Зарплати, які пропонують роботодавці, не конкурентні у порівнянні з цінами на оренду чи купівлю житла, вартістю життя у місті. Цю проблему потрібно негайно вирішувати. Аби у Тернополі з’явилися успішні підприємства, нові робочі місця з гідною оплатою праці, потрібно створити такі умови, щоб інвестувати в Тернопіль було вигідніше, ніж у Хмельницький чи Івано-Франківськ. Щоб наше місто зацікавило великий бізнес і в ньому бачили перспективи. Потрібно створювати індустріальні парки, ковортінг-центри. Забезпечувати прозорі правила і однакові умови гри для бізнесу, мінімізувати бюрократію та адміністративний тиск, робити якісну промоцію міста. Саме тоді Тернопіль зацікавить інвесторів, з’являться нові підприємства і люди отримуватимуть гідну зарплатню.  

Потрібне доступне житло і кредити на нерухомість

На що звертає увагу людина, обираючи місто для життя? Окрім зарплатні, важливе житло. І тут Тернопіль програє, адже у ціни на нерухомість у нашому місті значно вищі, аніж у сусідніх областях і ледь не сягають вартості житла у містах-мільйонниках.

До прикладу, за даними аналітичного центру DOM.RIA, ціна на квадратний метр в новобудовах Тернополя за минулий рік виросла на 20,9%. У лютому 2020 року квадратний метр на первинному ринку коштує 12 671-19 500 грн. Натомість середня зарплата на Тернопільщині на той час становила 8542 гривні.

Аби це змінити, міській раді варто зробити прозорим виділення земельних ділянок під забудову та сформувати середовище здорової конкуренції серед будівельних компаній за можливість зводити житло у місті. Адже захмарні ціни на квартири, направду, відлякують людей, які хочуть переїхати у Тернопіль.

Максимальна мета – привабити нових людей в місто. Щоб місто розвивалося, активізувалося економічне життя. Потрібно розробити систему кредитування, аби людина могла виплатити вартість житла за 10 років і при тому мати можливість забезпечувати свої базові потреби.

Місцеві вибори – шанс змінити владу і вектор розвитку міста

У кожного з нас є голос, який ми можемо віддати, аби обрати майбутнє рідного міста. Як підприємець, людина, яка живе у Тернополі більшу частину свого свідомого життя, я розумію, що сьогодні ми тупцюємо на місці, замість того, аби рухатися вперед і розвиватися. Саме через це, нас переганяють сусіди і вже більше людей виїздить не лише закордон, але й в інші міста.

Тернополю потрібні нові управлінці, люди, які готові працювати заради змін і розвитку міста. Такою є команда ВО «Батьківщина». Це люди, не зіпсовані брудною політикою, які мають величезний життєвий досвід , а головне – чисту репутацію, без чорних плям у біографії, ставить інтереси громади вище дружніх, кланових, партійних, можуть легко пояснити джерела своїх доходів і прагнуть змінити на краще наше місто.

Підтримайте нас і ми зробимо все, аби Тернопіль став направду містом для життя, аби тут оселялися все нові люди, а не виїздили у пошуках кращої долі, були достойні зарплати і доступні ціни на житло! Давайте разом розвивати наше місто!  

Андрій Мазепа, кандидат у депутати до Тернопільської міської ради від партії ВО «Батьківщина» (очолює  виборчий округ №5 (Мікрорайони: «Аляска», «Тинда», вулиці: Київська, 15 квітня, Братів Бойчуків)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьківщина, #мазепа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: