«Молочні кухні мають буди обов’язковими при кожному педіатричному відділенні у лікарнях Тернопільської області», - відзначила Дар’я Проскурякова, кандидат у депутати від «ОПЗЖ» в обласну раду

13.10.2020 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Як наголошує Дар’я Проскурякова, яка очолює список кандидатів в депутати у Тернопільську обласну раду від Тернопільської регіональної організації «Опозиційна платформа за життя», сьогодні усі ми хочемо якісного харчування для себе і власних дітей. Саме реалізації такого соціального проекту як «Молочна кухня» дасть можливість забезпечити  немовлят якісною і головне безкоштовною молочною продукцією.

«Свого часу молочні кухні з'явилися в СРСР, як соціальна програма для допомоги малозабезпеченим сім'ям, одиноким мамам або дітям, які потребують додаткового харчування. Сьогодні це скоріше рідкість, так як у багатьох регіонах бюджет на даний вид допомоги обмежений,або взагалі не врахований. Але у великих містах і обласних центрах є всі шанси отримувати молочні продукти безкоштовно, необхідно буде лише надати необхідний пакет документів. Ми пропонуємо запровадити при кожному педіатричному відділенні лікарень Тернопільщини так звані молочні кухні, де потребуючі безкоштовно отримуватимуть необхідні продукти харчування для немовлят,  - відзначає Дар’я Проскурякова, перший номер у списку «ОПЗЖ» в Тернопільську обласну раду . - Під категорію тих, хто підпадатиме під соціальну програму, будуть  відноситися -діти до 6 місяців, якщо мати не може годувати грудним молоком та діти до 1-го року з малозабезпечених, багатодітних, або неповний сімей».

Як стверджує Дар’я Проскурякова,  приміром у місті Вінниця діє молочна кухня, де готують дитяче харчування для малюків, такий досвід можна впровадити і на території Тернопільської області.

«Здорове харчування для немовлят – це питання, яке турбує усіх батьків. На продукцію молочної кухні є попит, оскільки не всі матері вигодовують грудьми своїх малюків, - відзначає Дар’я Проскурякова. -  Також молочна кухня дозволяє родинам з невеликими доходами розв'язати проблему з досить дорогим на сьогодні дитячим харчуванням, адже пільгові категорії  будуть отримувати таке якісне харчування для дітей безкоштовно –відповідно за кошти міського, або ж обласного бюджетів. Також продукцією молочної кухні будемо забезпечувати дітей,  які є вихованцями обласного спеціалізованого будинку дитини, від яких відмовилися батьки».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі