«Маємо на меті зберегти пам’ятки культури»: на Тернопільщині реконструюють архітектурні об'єкти

10.10.2020 15:47   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

На Тернопільщині реставрують пам’ятки культури та архітектури. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Як зазначив міністр, відновлення історико-культурної спадщини забезпечить сталий розвиток територій громад, прокладе нові туристичні маршрути, а пам’ятки стануть місцевими туристичними магнітами.

«Це надзвичайно амбітна програма, яка має на меті не лише збереження наших традицій, а й зробить реставровані об’єкти надзвичайно цікавими елементами туристичної архітектури», - додав Олександр Ткаченко.

Відтак, наступного року реконструюють Кафедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. У храмі замінять фасади та форму купола, що дозволить повернути його автентичний вигляд. Також, зі старих клубів та бібліотек планують створити центри надання культурних послуг у громадах та сільській місцевості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі