«Відновлення роботи тернопільського аеропорту дозволить тернополянам дешевше подорожувати Європою», – Ігор Сцібайло

Опубліковано:
9 Жовтня, 2020
Подорожі за кордон повинні стати доступнішими для тернополян.

 
На цьому наголосив кандидат на посаду міського голови Тернополя Ігор Сцібайло у прямому ефірі програми «Акценти» на каналі TV-4.
 
–  Важливим показником європізації міста є можливість дістатися будь-якого куточка Європи. У Тернополі необхідно відновити роботу аеропорту й залучити дешеві авіалінії. У такий спосіб тернополяни, які працюють за кордоном, могли б частіше навідуватися до своїх сімей. Ця система вже добре розвинена у багатьох країнах. Навчаючись у Польщі та Німеччині, я мав змогу за 10-15 євро придбати квиток у будь-яку столицю країн Європи. Це не лише економить фінанси, але й час, – пояснив Ігор Сцібайло.
 
Також він підкреслив, що транспортна система Тернополя потребує удосконалення.
 
– Усю транспорту систему Тернополя необхідно комплексно зробити доступною для кожного тернополянина. Йдеться про розвиток не лише міського транспорту, а й зовнішнього і навіть міжнародного. Міські автобуси також повинні зробити доступними для людей з інвалідністю. Наше місто абсолютно непристосоване для таких людей. У цьому ми повинні брати приклад з Польщі. Там громадяни з обмеженими можливостями живуть повноцінним життям, вони не відчувають жалю з боку оточення, бо є рівними. У Польщі люди з інвалідністю не змушені сидіти у чотирьох стінах та ховатися від незручних поглядів незнайомців, адже інфраструктура польських міст дозволяє їм безперешкодно користуватися громадським транспортом, ходити за покупками чи відпочивати. Окрім цього, Тернопіль потребує умов і для користування велотранспортом. Необхідно з’єднати велодоріжками усі мікрорайони міста, – зазначив Ігор Сцібайло.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Ігор Сцібайло, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: