Тернопільщина: ОПОРА перевірила використання адміністративних ресурсів у виборчому процесі

Опубліковано:
8 Жовтня, 2020

ОПОРА не зафіксували жодних ознак використання адміністративного ресурсу у виборчому процесі представниками Тернопільської обласної державної адміністрації. Про це сьогодні, під час зустрічі із заступником голови ОДА, розповіла координаторка спостереження ГМ ОПОРА Ольга Галушка.

Як зазначила Ольга Галушка, під час моніторингу ЗМІ не було виявлено жодних зловживань чи використання адміністративного ресурсу у виборчому процесі.Однак, проблемою залишається доступність виборчих дільниць для людей з обмеженими можливостями

«Ми розуміємо, що органи місцевого самоврядування пандус не збудують за два тижні, але поставити конструкції, які дозволять пересуватися людям з обмеженими можливостями, цілком можливо», – каже громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Ольга Мазаєва.

Для того, щоб вирішити цю проблему, адміністрація звертатиметься до органів місцевого самоврядування з проханням забезпечили доступ людей з обмеженими можливостями до виборчих дільниць.

«Крім того, особливу увагу при підготовці до виборів треба приділити організації волевиявлення хворих на коронавірус та осіб, які в день голосування перебуватимуть на самоізоляції», – зазначає заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

Також, представники ОПОРИ наголосили, що політичні партії мають бути готовими замінити свого члена виборчої комісії, який матиме ознаки захворювання на коронавірус напередодні виборів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опора, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: