«Я знищу будівельну корупції в мерії! Житло подешевшає на 30%!» — кандидат на посаду міського голови Тернополя Олександр Кравчук

07.10.2020 22:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

«Вартість квадратного метра у новобудові Тернополя сьогодні сягає захмарних висот. Але житло може істотно подешевшати для покупців і без втрат для забудовників, якщо ми знищимо корупційну складову. Зробити це не просто, але можливо, - каже Олександр Кравчук.

Сьогодні у місті функціонує налагоджена корупційна система для отримання земельної ділянки і продажу вже готової квартири. Весь ланцюжок отримання дозвільних документів у кабінетах чиновників нині повністю просякнутий корупцією.

"От порівняйте, для прикладу, скільки звичайному громадянину буде коштувати квартира у Тернополі та аналогічні квадратні метри, приміром, у сусідньому Хмельницькому чи Івано-Франківську. Дольова участь у будівництві в тернопільських фірмах набагато вища ніж у хмельницьких будівельників. Закони ринку, скажете? Зовсім ні! Рентабельність і прибуток забудовників в обох містах майже одинакові", — каже Олександр Кравчук, кандидат в мери від обласного осередку політичної партії "Опозиційна платформа — За життя".

За десять років правління Сергія Надала нерухомість у місті невпинно дорожчає. Олександр Кравчук впевнений, якщо змінити порядок отримання дозвільних документів, мінімізувати людський фактор в оформленні необхідних погоджень і, найголовніше, ліквідувати систему відкатів, то житло на ринку одразу подешевшає. Пройшовши ж усі експертизи та процедури забудовник залишає 30% собівартості квартири як "подяку" чиновникам.

 "Я особисто буду ініціювати перевірку діяльності усіх співробітників мерії, які дотичні сьогодні до корупційних схем. Усі чиновники, які замішані в корупційних схемах будуть звільнені та ними займатимуться правоохоронці. Я звик не розкидатися словами, а робити реальні справи. Моя мета — кожен тернополянин повинен мати власне затишне житло", — заявляє кандидат на посаду міського голови Тернополя Олександр Кравчук.

 Відео ТУТ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі