Дощовий колапс: у Тернополі ліквідовують наслідки негоди

Опубліковано:
7 Жовтня, 2020

Через сильні опади вчора у Тернополі більшість вулиць опинилися під водою. Для ліквідації наслідків негоди залучили рятувальників.

Як прокоментував ситуацію міський голова Тернополя Сергій Надал, за півтори години випало 46 відсотків місячної норми опадів. Через великий обсяг води виникли проблеми з окремими дощоприймальними решітками.

«Був надзвичайно великий обсяг та потік води, який змивав листя і каміння — все це звичайно замулило решітки. Тому були окремі проблеми зі стоком. Комунальники і підрядні організації працювали у посиленому режимі, щоб розчистити решітки. Звичайно, що вони не встигли справитися з кожною решіткою, тому сьогодні є доручення забезпечити цілодобове чергування комунальних служб, які мають слідкувати тільки за роботою дощоприймальних решіток», – каже Сергій Надал.

Також сьогодні створили спеціальну комісію, яка збиратиме скарги тернополян. Як наголосив Сергій Надал, всі данні про наслідки негоди буде передана до Уряду з вимогою компенсувати людям збитки.

«Крім того, вчора сталася прикра ситуація, коли приватні перевізники самостійно з’їхали з маршрутів, тому що почався дощ. Зараз ми перевіряємо усі ті автобуси, усі транспортні засоби, які з’їхали зі свого маршруту і є доручення управлінні транспорту та патрульній поліції — на всіх них будуть складені протоколи про адміністративну відповідальність за порушення режиму роботи», – додає Сергій Надал.

До слова, внаслідок негоди у Тернополі підтоплено шість вулиць, 1 квартиру в багатоквартирному житловому будинку та 2 приватних присадибних ділянок.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дощ, #злива, #негода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опади, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: