На Тернопільщину насувається нова хвиля грипу та коронавірусу

Опубліковано:
5 Жовтня, 2020

У жовтні-листопаді на Тернопільщині може суттєво ускладнитися епідемічна ситуація.

За прогнозами обласного лабораторного центру, у нашому регіоні будуть активними чотири штами грипу. Окрім цього, можливе підвищення рівня захворюваності на коронавірус.

 

Людина може одночасно інфікуватися грипом і коронавірусом, – кажуть епідеміологи. Перенести міксовані форми організму складно. Відтак жителям краю рекомендують щеплюватися від грипу.

«Лабораторний центр є установою, що може прогнозувати захворювання. В нашій установі працюють лікарі-епідеміологи. І саме ми займаємося епіднаглядом. За нашими прогнозами, далі відбуватиметься погіршення епідситуації саме вкінці жовтня і листопада. Кожного року спостерігається в цей період підвищення захворюваності на грип, ГРВІ, і вони будуть поєднуватися до захворюваності на коронавірус. Тому ми наголошуємо, як тільки з’являться в аптеках вакцини обов’язково треба щепитися. Оскільки до нас йде чотири штами вірусу: два типу А, два типу В. коли вони будуть поєднуватися з коронавірусом, то людям буде нелегко перенести цей сезон», – каже головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: