На Тернопільщині медики врятували 10-місячну дівчинку, яка вдавилась яблуком

Опубліковано:
3 Жовтня, 2020

1 жовтня медики швидкої допомоги Тернопільщини обслужили 261 виклик до пацієнтів, здійснили 85 госпіталізацій; з них у Тернополі обслужено 116  викликів, госпіталізовано 42 пацієнти.

У службі швидкої за вчорашній день зафіксовано 22 виклики до хворих з уже  підтвердженим діагнозом ковід, госпіталізовано 15 ковідних пацієнтів. З підозрою на ковід у службу швидкої звернулося ще 15 пацієнтів, 9 госпіталізовано.

1 жовтня знову відзначилося рекордною кількістю виїздів до пацієнтів з підозрою на ковід, підвищеною температурою та двосторонньою вірусною пневмонією, спровокованою ковідом. Найбільше виїздів зафіксовано до хронічних хворих – з болями голови та запамороченнями, болями у серці й за грудиною, перепадами тиску й гіпертонічними кризами тощо.

Почастішали виклики й на ДТП. Так, 1 жовтня о 8.19 бригада швидкої виїжджала у с. Млинівці Кременецького району, на місце ДТП. На перехресті у КамАЗа відмовили гальма й він врізався у автівку. Внаслідок зіткнення КамАЗа та легкового автомобіля постраждав 58-річний водій автівки та 16-річна пасажирка. Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забоями голови та вивихом плеча потерпілого шпиталізовано у Кременецьку райлікарню. 16-річну дівчину, із закритою черепно-мозковою травмою, переломом спинки носа та верхньої щелепи теж шпиталізовано у КРЛ.

О 16.01 бригада швидкої виїжджала на вул. Злуки, знову на місце ДТП. 50-річну жінку на пішохідному переході збило авто. Водій гнав на великій швидкості, тож потерпіла отримала численні травми: із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забійними ранами потилиці, закритим переломом стегна пацієнтку, після наданої допомоги, шпиталізовано в університетську лікарню.

Об 11.49 бригада швидкої виїжджала у с. Дарахів Теребовлянського району, де рятувала 69-річного чоловіка, на якого напали оси. Із алергічною реакцією на укуси ос потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у Теребовлянську райлікарню.

Також о 19.49 медики швидкої виїжджали у м. Гусятин, де рятували 10-місячну дівчинку, яка вдавилась шматочком яблука. Лікарі швидкої витягнули стороннє тіло зі стравоходу й шпиталізували дитину в Гусятинську райлікарню.

Ще одне ДТП сталося 2 жовтня. О 7.17 бригада швидкої виїжджала на поворот між с. Біла та Гаї Шевченківські. 61-річний водій автівки, даючи задній хід з причепом, з’їхав з дороги та перевернувся. Із гострою реакцією на стрес та незначними саднами потерпілого, після наданої медичної допомоги, залишено на місці події.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #швидка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: