Голова Теребовлянської ОТГ занедбав батьківщину Ярослави Стецько та Братів Бойчуків – село Романівку

Опубліковано:
2 Жовтня, 2020

Село Романівка – серед тих сіл Теребовлянської ОТГ, які за останні пять років не покращили інфраструктуру. Тут практично відсутнє вуличне освітлення і дорога. А люди вже не сподіваються побачити якісь покращення. Хоча, це село має чим пишатися. Тут народилася і зростала відома на весь світ Ярослава Стецько, а також родина Бойчуків.

«Зараз я на подвірї , де народилася і зростала Ярослава Стецько, людина – яка була серед засновників Організації Українських Націоналістів, людина – яку знали і поважали у всьому світі. І сьогодні тут проживає онука Ярослави Стецько з родиною. І до цього будинку навіть дороги немає, навіть світла вуличного, однієї лампочки нинішня влада в лиці Сергія Поперечного не зробила. Навіть не додумалися віддати цій людині шану за те, що вона творила державу і намагалася добиватися незалежності своїми силами. І це при тому, що Сергій Поперечний позиціонує себе як великий патріот» – зазначив житель Теребовлі Степан Кондира.

На родинному обійсті нині мешкає онука Ярослави Стецько – пані Марія. Пригадує, Ярослава приїжджала сюди у Романівку не часто, щоб вберегти родину від політичних переслідувань. «Вона дуже раділа, коли приїжджала. Вже після 90-х років почала приїжджати. Але про свою діяльність не розповідала, бо у селі було багато радянської агентури. Мама була вчителькою в школі, її переслідували» – розповідає пані Марія. Також жінка зазначила, що дорогу вони підсипають власними силами і дуже б хотіли дочекатися від влади хоча б вуличного освітлення.

Ще одні відомі вихідці села Романівка – родина Бойчуків. У центрі є погруддя відомим художникам братам Бойчукам. Але і тут влада не буває. «Ніхто з центральної нашої влади тут не буває. Хотіли зробити з старої хати музей братів Бойчуків. Видите, які вікна? Ще з радянського союзу. Дах не міняли, стелю не кидали, там казали шо запінять і всьо буде люкс» – розповідає жителька села Романівка пані Олеся.

«Це все наводить сумну картину. Адже люди пішли в світ прославляти нашу державу, наш Теребовлянський край. І сьогодні їм абсолютно не віддають належну шану представники діючої влади» – підсумував Степан Кондира.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кондира, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Поперечний, #романівка, #село, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: