Унікальний мистецький артбук створили у Тернопільській бібліотеці

Опубліковано:
1 Жовтня, 2020

Щороку кожна бібліотека в Тернополі ретельно готується до вже традиційного у нашому місті Бібліофесту. Давно відомо, що у досконалості не має меж. Цьогорічне фестивальне гасло «Бібліотек@: час дій – час змін» надихало до цього всіх працівників. Кому-кому, а їм творчості не позичати, адже вони не лише живуть нею, а й самі творять.

У бібліотеці-філії для дітей №4 «Центр Коронації Слова» створили унікальний мистецький артбук «Благословенний творчим даром. Богдан Мельничук». «Неординарний тернополянин не потребує додаткового представлення. Богдана Івановича знають усі: колеги, критики, читачі. Твори відомого письменника (проза, драматургія, публіцистика, науково-популярні дослідження) долають численні перешкоди та регулярно втілюються у добротні тиражні видання. Творча непосидючість та багатогранність митця не може не дивувати» – йдеться на бібліотечному сайті «Бібліозернятка».

Окрім працівників бібліотеки до створення артбуку причетна майстриня Христина Дрозд, яка під час виготовлення застосувала різні сучасні поліграфічні техніки. Артбук складається з 8-ми томів: I том – «Авторитет імені», II том – «Репортажі. Розслідування. Інтерв’ю», III – «Літературними світами Богдана Мельничука», ІV – «Сценічне втілення драматичного твору», V – «Зодчий краєзнавчого храму», VI – «Лексичні тонкощі редагування», VIІ – «У компанії коронованих текстів», VIII – «Поезія – слово! Поезія- пісня! Поезія – вільна душа!». Усі книги в різнокольоровій барвистій гамі. У кожній висувається секретна шухлядка, яка зберігає інформацію відповідно до назви тому.

Варто нагадати, що торік приємною несподіванкою стала презентація нової колекції книг артбуків «Тернопіль на кінокарті України». Було зафіксовано ще один рекорд: найбільша кількість артбуків у Тернополі (Про що йдеться у «Тернопільському реєстрі рекордів).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #артбук, #бібліотека, #виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: