«Безпека туристів – це основне»: на Тернопільщині відбулася толока

30.09.2020 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

На Русилівських водоспадах у Бучацькому районі відбулася екологічна толока. Учасники акції впорядкували східці, поручні та прибрали територію. Про це повідомляє Тернопільська обласна державан адміністрація

Як зазначила староста села Русилів Лідія Шеремета, кожного сезону до них приїжджає багато туристів, щоб побачити гідрологічну пам'ятку. Жителі села намагаються прибирати територію, але доступної інфраструктури для туристів не має.

«Не вперше ми проводимо екологічні акції на Русилівських водоспадах. Сьогодні спільно з представниками спеціального рятувального загону ДСНС, туристичними активістами області, ми організували екологічно-інфраструкутрну толоку. Ми впорядковуємо східці, поручні, щоб туристи змогли безпечно оглядати гідрологічну пам'ятку. Адже безпека туристів є основним пріоритетом нашої роботи», - розповідає начальник управління туризму облдержадміністрації Віталій Сікиринський.

До слова, гідрологічна пам'ятка розпочинається з кількох джерел, що на околиці с. Русилів.. Струмочки з різних джерел поступово зливаються в один найбільш водоспадний струмочок України. Цей невеликий потік води стікає по скелястих уступах, які мають характерний червоний колір і утворює мальовничий каскад, що простягається на відстані 1 км і нараховує, за підрахунками мандрівників, приблизно 15 водоспадів, які мають різну висоту. Загальна висота водоспадів становить від 1,5 до 11 м, а ширина – від 1 до 15 м.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі