Храм на Тернопільщині передали під опіку католицької церкви

Опубліковано:
28 Вересня, 2020

Храм у селі Байківці офіційно передали під опіку католицької церкви. У неділю, 27 вересня, у стінах церкви відбулася перша урочиста Свята Меса.

Очолив Месу Архієпископ Мечислав Мокшицький, Львівський Римсько-Католицький Митрополит. Священнослужитель освятив повернений храм. Також, парафіяльна спільнота отримала нового заступника Святого Шарбеля, мощі якого привезли зі Лівану.

«Хороший приклад того, як можна знайти порозуміння у суспільстві. Сьогодні ми знайшли спосіб як повернути храм у селі Байківці у лоно католицької церкви», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

До слова, Святий Шарбель був пустельником, жив у монастирі св. Марона у Лівані. Ще за життя Св. Шарбель був відомий як чудотворець, а після смерті число зцілень за його заступництвом зросло.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Байківці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Святий Шербель, #тернопіль, #тернопільські новини, #храм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: